De asemenea a scăzut și prețul maxim orar la 505 lei pe MWh, faţă de nivelul maxim de 650 de lei pe MWh, înregistrat pentru cel cu livrare joi.
În regiune, România rămâne ţara cu preţurile cele mai mari, alături de Ungaria (80,20 euro pe MWh). În Slovacia, preţul este de 65,86 euro pe MWh, iar în Cehia, de 63,66 euro pe MWh. România este cuplată la nivel de piaţă spot cu aceste trei ţări.
De regulă, preţul pe piaţa spot scade odată cu creşterea producţiei de energie din surse regenerabile, care este cea mai ieftină.
Citește și:
Energia electrică în România, mai scumpă cu 30% față de țările vecine
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi mai multe avertizări cod galben de intensificări ale vântului, valabile pentru această după-amiază în vestul şi nordul ţării. Totodată, debitele Dunării şi ale râurilor sunt în creştere, ceea ce va determina o majorare a producţiei Hidroelectrica.
Joi, la ora 13.30, consumul de energiei al ţării era de 8.619 MW, producţia, de 7.229 MW, iar importurile - 1.390 MW.
Hidrocarburile se aflau pe primul loc în topul resurselor, cu 1.858 MW, urmate de cărbune - 1.373 MW, nuclear - 1.356 MW, hidro - 1.332 MW, eolian - 727 MW, fotovoltaic - 509 MW şi biomasă - 62 MW.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.