Una dintre cauzele care au stimulat acest salt îl constituie, în opinia analiștilor, ultimele raportări venite din SUA, unde Produsul Intern Brut a afișat o scădere trimestrială de 32,9%.
O informație care a afectat prețurile la petrol și indicii americani. Astfel, prețul barilului marca Brent, de referință în Europa, a înregistrat un declin de aproape 5%. S&P, Dow Jones și NASDAQ Composite s-au depreciat, la rândul lor, cu 1,2-1,6%.
Potrivit prognozei revizuite a băncii Goldman Sachs, până la sfârșitul acestui an, uncia de aur va ajunge să coste 2200 de dolari, pe fondul incertitudinilor legate de ritmul de redresare a economiei SUA.
Citește și Goldman Sachs avertizează: DOLARUL începe să nu se simtă bine
Mai ales în contextul în care administrația Statelor Unite intenționează să mai cheltuiască încă un trilion de dolari pentru susținerea activităților economice, printre măsurile vizate numărându-se și așa numiții ”bani din elicopter”, adică ajutoare de 1200 de dolari pentru fiecare cetățean al SUA.
Nu este de mirare că, pe acest fundal, investitorii caută oaze de liniște, caută siguranță, cauză refugiu, iar aurul și, în general metalele prețioase, au constituie întotdeauna un astfel de refugiu, au explicat analiștii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.