Alți factori care au împins cursul aurului în sus au fost tensiunile comerciale la nivel mondial și comentariile Rezervei federale a SUA, care nu au exclus o posibilă reducere a dobânzii cheie.
Analiștii băncii Societe Generale sunt optimiști în privința perspectivelor pieței aurului. Specialiștii așteaptă ca până la sfârșitul acestui an, metalul galben să treacă pragul psihologic de 1400 de dolari/uncie.
Spre sfârșitul lunii mai, prețul aurului a pierdut 5,7% comparativ cu valoarea maximă a acestui an, de 1354,4 dolari/uncie. La acea dată, mulți jucători din piață nu au crezut într-o redresare rapidă, afirmând că nu există cauze reale în acest sens, toate problemele ce-ar putea justifica o răstunare a situației sunt vechi și nu mai impresionează pe nimeni.
Citește și Diferență record de preț dintre aur și argint. Este un semn rău
Surpriză însă. Cursul s-a redresat. Mai ales că au venit alte vești neplăcute legate de activitatea industrială a Statelor Unite. ”Economiștii noștri sunt de părere că spre sfârșitul acestui an, începutul anului viitor, economia americană va fi afectată de o ușoară criză. Marja companiilor americane va scădere din cauza modificărilor din politica monetară și a creșterii prețurilor la petrol. Salariilor se vor majora grație cererii ridicate pentru forța de muncă. În aceste condiții, aurul va continua să se scumpească”, au apreciat experții Societe Generale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.