"Există o mulțime de lucruri care ar putea funcționa greșit pe piața bursieră și impactul economic al unei încetiniri a Chinei din cauza coronavirusului ar putea fi resimțit la nivel global", a declarat David Beahm, președinte și CEO al Blanchard & Company.
Aurul a crescut cu peste 20% în ultimul an și a fost tranzacționat cu aproape 1.600 de dolari pe uncie, cel mai înalt nivel din 2013.
Între timp, potrivit sursei citate, indicele Dow Jonesc a scăzut cu 350 de puncte în ședința de tranzacționare de marți după-amiază.
Aurul bate toate recordurilor. A atins un nou maxim istoric
Cele trei reduceri ale dobânzilor hotârâte, anul trecut, de Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) a dus la slăbirea dolarului american și, sstfel, aurul a devenit mai atractiv pentru investitori.
În același timp, prețurile argintului, ale platinei și ale paladiului au înregistrat creșteri semnificative în ultimul an.
Potrivit World Gold Council, achizițiile în aur ale băncilor centrale s-au majorat cu 12% în primele trei trimestre ale anului 2019, față de acceași perioadă din 2018. Astfel, băncile centrale au adăugat 547,5 tone de aur în depozitele lor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.