Care este explicația acestei evoluții? Se pare că îngrijorarea investitorilor privind determinarea administrației americane de a perturba procesele mondializării au atins cote maxime. O neliniște instalată cu multe luni în urmă, dar care a căpătat amploare.
Acestor temeri li se adaugă tensiunile inflaționiste din Statele Unite, dar și problemele de natură geopolitică, nesiguranța legată de creșterea economiei mondială. Sunt doar câteva dintre factorii care au determinat această scumpire a aurului.
Citește și Goana după aur a cuprins băncile lumii
Considerat activ de refugiu în vremuri tulburi, metalul galben a fost ignorat, practic, în ultimul an și jumătate. Desigur, au existat pronosticuri, previziuni mai optimiste sau mai pesimiste, dar prețul aurului a depășit cu greu pragurile psihologice, fără a reuși însă de fiecare dată să-și mențină poziția.
Acum, experții sunt de părere că pe fondul instabilității generale, aurul și-ar putea continua trendul ascendent, dar fără surprize majore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.