Înregistrarea unor progrese semnificative în domeniul serviciilor financiare reprezintă o prioritate a României în Consiliul Afacerilor Economice şi Financiare, transmite MFP.
”Este un început promiţător de mandat la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Sunt convins că vom face o impresie bună şi vom demonstra că echipele de experţi din Ministerul Finanţelor Publice, precum şi din celelalte ministere de linie sunt pregătite şi se vor ridica la nivelul de performantă aşteptat de la o preşedinţie de succes”, a subliniat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.
Cele 6 dosare aflate în trialog în acest moment sunt în diferite stadii de progres. De asemenea, Preşedinţia română finalizează procesul de adoptare a regulamentului privind plăţile transfrontaliere (CBP), cel referitor la produsele pan-europene de pensii personale (PEPP) şi pachetul de reducere a riscurilor în sectorul bancar.
Citește și:
România - primul mandat la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene
Conform comunicatului MFP publicat pe site-ul instituţiei, ministrul român de finanţe a avut deja la Strasbourg, întrevederi cu Pervenche Beres şi cu Othmar Karas, co-raportori pe dosarul privind revizuirea sistemului de supraveghere financiară europeană şi membri ai Comisiei pentru Afaceri economice şi monetare (ECON) din Parlamentul European.
Totodată, ministrul român de finanţe a discutat şi cu Isabelle Thomas, membru în Comitetul Bugete din Parlamentul European, despre negocierile pe marginea cadrului financiar multianual. Cei doi oficiali au convenit că vor încerca să avanseze cât mai mult posibil în negocierile dintre Consiliul Uniunii Europene şi Parlamentul European, mai ales în ceea ce priveşte propunerile sectoriale pentru care s-a stabilit deja o abordare generală sau un mandat parţial în timpul Preşedinţiei austriece.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.