Averea lui Warren Buffett în schimb se dovedește a fi foarte stabilă și redevine mai bogat decât Mark Zuckerberg, ceea ce amintește că abordările acestuia sunt cele mai sigure.
Cauza acestor pierderi istorice este rezultatul declinului abrupt al acțiunilor din domeniul tehnologiei din această săptămână, care a făcut să dispară aproximativ 50 de miliarde de dolari din averea celor mai bogați oameni din Silicon Valley.
Averea netă a lui Elon Musk, cel mai bogat om din lume, s-a prăbușit joi cu 25,8 miliarde de dolari, a patra cea mai abruptă scădere într-o zi din istoria Bloomberg Billionaires Index. Scăderea totală din 2022 ridicându-se la 54 de miliarde de dolari. MArk Zuckerberg la rândul său a văzut cum averea i se topește cu 12 % ceea ce înseamnă 15 miliarde de dolari, într-o singură lună.
Averea netă a lui Buffett a crescut cu 2,4 miliarde de dolari în ianuarie, ajungând la 111,3 miliarde de dolari. El îl depășește acum pe Zuckerberg cu 1 miliard de dolari și se află pe cea mai înaltă poziție în indicele Bloomberg din martie anul trecut.
Warren Buffet, mișcare absolut neașteptată. Analiștii se întreabă de ce
Acțiunile de valoare, care reprezintă fundamentul filozofiei de investiții a lui Buffett și pe care se concentrează compania acestuia Berkshire Hathaway Inc., au depășit firmele de tehnologie și indicele S&P 500 de la începutul anului, scăzând cu 4,2%, comparativ cu o scădere de 9,2% pentru S&P și de 15% pentru tehnologie.
Buffett, în vârstă de 91 de ani, este singura persoană clasată printre cei mai bogați 10 oameni din lume a cărui avere netă a crescut de la începutul anului. Acțiunile A ale Berkshire Hathaway - care reprezintă 98% din averea sa - au câștigat 2,3% de la 1 ianuarie.
Poziția lui Buffet în ierarhia miliardarilor este cu atât mai semnificativă cu cât acesta a donat sume extraordinar de mari de-a lungul anilor. Acesta a donat în anul 2006 33 miliarde de dolari către Fundația Bill & Melinda Gates. Bill Gates însuși se află de locul patru în ierarhia miliardarilor și care la ora actuală are o avere de 127 de miliarde de dolari, și a făcut donații caritabile considerabile.
De la 1 ianuarie și până acum cei 500 cei mai bogați oameni ai lumii au pierdut în total suma de 635 miliarde de dolari ca reacție la măsurile pe care Rezerva Federală urmează să le ia cât și la inflația care se află la cel mai înalt nivel din ultimii 40 de ani.
Cei mai bogați 500 de oameni din lume au pierdut în total 635 de miliarde de dolari de la 1 ianuarie, pe măsură ce piețele reacționează la măsurile de înăsprire anticipate de către Rezerva Federală și la inflația care se află la cel mai ridicat nivel din ultimele patru decenii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.