Vineri, acțiunile Facebook au pierdut 3 procente ajungând la 139,3$, la cea mai slabă cotație din aprilie 2017. Acym, Zuckerberg, care era clasat a treia ce-a mai bogată persoană, în spatele lui Jeff Bezos, a ajuns pe locul 6, în indexul Bloomberg.
Averea lui Zuckerberg a scăzut de la 55,3 miliarde la 31 miliarde de dolari în numai 4 luni.
Zuckerberg acum trebuie să facă față unui nou scandal după ce o anchetă a The New York Times a scos la iveală faptul că Facebook a angajat o firmă de PR ca să devieze atenția de la marile probleme pe care le avea compania către criticii săi precum George Soros.
Democrații vor din nou să îl cheme pe Mark Zuckerberg în fața comisiei pentru a clarifica ce s-a s-a întâmplat atunci când Facebook a angajat o firmă în care erau implicați politicieni republicani pentru a face lobby pentru platforma de socializare.
Deja mai mulți membrii din consiliul de conducere vor ca Mark Zuckerberg să plece de la vârful conducerii și să lase locul pentru o persoană independentă așa cum se întâmplă și la celelalte marii companii de IT precum, Oracle, Google, Microsoft, etc.
Specialiști precum Jonas Kron, de la Trillium Asset Management, spun că cel mai bine ar fi ca noul președinte al consiliului de conducere al Facebook să provină din industria mass-media tradițională, care înțelege fenomenul și implicațiile, are cunoștințe tehnice și se simte confortabil să vorbească cu politicienii și în primul rând să fie în mod clar independent din punct de vedere politic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.