A fost deschis în secolul al XII-lea, iar numele l-a împrumutat de la berea orașului Świdnica, vândută aici. În aceste săli spațioase cândva au luat masa Frederic Chopin, Johann Wolfgang von Goethe, Friedrich Nietzsche. În 1945, când Wroclaw a fost puternic bombardat, restaurantul nu a pățit nimic.
Localul numără nouă săli cu o suprafață totală de 900 metri pătrați. După șapte secole, berea continuă să fie principala băutură și cea mai căutată de localnici și vizitatori. Cei care au trecut pe la Piwnica Swidicka spun că, fără atmosfera din interior, berea nu ar fi avut, probabil, acel gust aparte. Cu tavane arcuite și pereți pictați, sălile adăpostesc mese și bănci din lem masiv, lăcuit.
Citește și Restaurantul viitorului. Incredibil pe ce bază se crează mâncarea VIDEO
În 700 de ani, restaurantul nu și-a schimbat prea mult înfățișarea, astfel că, trecându-i pragul e ca și cum ai face un salt în timp, ajungând direct din secolul XXI în anul 1273, când localul și-a deschis porțile. Printr-un tunel subteran, localul este legat de ”fabrica de bere”, care există și în ziua de astăzi și care respectă rețeta de producție de acum șapte secole.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.