Publicitate
Secole de-a rândul, omenirea s-a întrebat, fascinată și temătoare, cum niște scoici, lipsite de strălucire, pot aduce pe lume niște minunății atât de perfecte precum perlele. Grecii credeau că micile pietre aveau proveniență divină. Cu siguranță însă nu așa a gândit viitorul rege al perlelor Kokiti Mikimoto și cu siguranță nu și-a imaginat că perla crescută de el va împodobi, într-o bună zi, bijuteriile casei regale a Japoniei.
Mikimoto s-a născut în familia unui vânzător sărac de tăiței. În copilărie privea cum scufundătorii aduceau de suprafața din apele Golfului Ise minunatele perle. Apoi, ajungând la Tokio, el a aflat cât costă această avere. Avea 20 de ani când, simțind că perlele se bucură de o mare cerere, a decis să ”învețe” natura să creeze perle perfecte într-o cantitate nelimitată, practic.
Citește și Cât costă cel mai scump parfum din lume. Suma e IMPRESIONANTĂ
Visul său a devenit însă realitate numai în 1893, după mulți ani de încercări nefericite: primele exemplare, adunate din plantațiile de perle, aveau formă de semisferă. Cele rotunde, de un alb imaculat, au fost obținute după 15 ani de muncă. La acea dată, Mikimoto își deschisese deja un magazin în cartierul comercial Ginza, unde, ulterior, va fi înființat atelierul de bijuterii. În 1837, Mikimoto a participat la Expoziția mondială de la Paris, unde a prezentat o cataramă de platină pentru cordonul kimonului Yaguruma.
Decorat cu perle de cultură, safire și diamante, obiectul era, de fapt, un fel de transformer, putând fi folosit ca broșă, ac pentru păr, agrafă, ba chiar inel. Totul era original, de la desing, la un nivel tehnic nemaiîntâlnit în acele vremuri, la calitatea deosebită a perlelor. Nu întâmplător, acea deplasare în capitala franceză a fost punctul de cotitură în viața lui Mikimoto. Atunci s-a hotărât să creeze colecții de bijuterii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.