Ponturi pentru a putea gestiona eficient bugetul

DCBusiness Team |
Data publicării:

Pentru ca problemele financiare să nu afecteze buna dezvoltare a unei persoane sau a unei familii este necesar ca bugetul personal să fie gestionat într-un mod cât mai corect din punct de vedere financiar.

Publicitate

Cu toate că la prima vedere pare destul de greu de pus în practică trebuie știut că gestionarea eficientă a bugetului nu este o misiune imposibil de realizat. Într-adevăr, trebuie să fie făcute niște concesii însă este spre binele tău așa că nu ai nici un motiv pentru care să nu faci tot ceea ce este necesar pentru a putea gestiona eficient bugetul avut la dispoziție

Independența financiară este visul oricăruia dintre noi!

Atunci când vine vorba despre cele mai populare dorințe este clă că atingerea independenței financiare este una dintre cele mai comune dorințe avute de către oameni. Popularitatea acestei dorințe se datorează faptului că atingerea independenței financiare oferă posibilitatea de a putea achiziționa multe dintre lucrurile dorite dar și de a scăpa de stresul cauzat de necesitatea obținerii unui venit cât mai mare sau de a scăpa de stresul cauzat de către aparișia problemelor financiare.

Pentru ca un astfel de obiectiv să poată fi atins este necesară foarte multă muncă atât din punct de vedere fizic cât și din punct de vedere psihic. O persoană care dorește ca la un moment dat să atingă independența financiară trebuie să știe că este necesară schimbarea mentalității. Din nefericire, românii nu stau deloc bine atunci când vine vorba despre pregătirea educațională sau psihologică necesară pentru a putea atinge independența financiară.

Apelarea la specialiștii care se ocupă cu tot ceea ce înseamnă procesul de economisire a banilor dar și de dezvoltare profesională și financiară este una dintre metodele cele mai eficiente care trebuie să fie puse în practică de către persoanele care s-au săturat de probleme financiare și care doresc să se dezvolte cât mai mult posibil din punct de vedere profesional și
implicit din punct de vedere financiar. Este clar că un loc de muncă superior celui avut va aduce și un câștig financiar mult mai mare.

Cheltuielile trebuie să se împartă în 3 categorii

Bugetul este compus din venituri și cheltuieli. Pentru ca un buget să poată fi gestionat într-un mod eficient din punct de vedere al sănătății financiare este necesar ca veniturile să fie mai mari decât cheltuielile avute. Din păcate, numărul persoanelor care se află într-o astfel de situție este mult mai mic decât numărul persoanelor care se confruntă cu probleme financiare.

De ce are loc o astfel de situație? Din două motive, și anume: nivelul salarial care se poate atinge lucrând în țara noastră este prea mic în comparație cu nevoile avute dar și pentru că o mare parte dintre oameni comit greșeli financiare. Ignorarea cheltuielilor avute este una dintre cele mai mari greșeli făcută de către oamenii care se confruntă cu probmele financiare. Așa
cum am menționat deja bugetul se compune atât din cheltuieli cât și din venituri. Ceea ce trebuie știut este faptul că, cheltuielile se împart în 3 categorii. Acestea sunt următoarele:

1. Cheltuieli fixe. În această categorie de cheltuieli se află rata la credit, autovehicul, utilitățile, etc. Astfel de cheltuieli trebuie să fie făcute lună de lună ceea ce înseamnă că banii câștigați de pe urma locului de muncă avut trebuie să se îndrepte în primul rând către stingerea datoriilor fixe.

2. Cheltuieli ocazionale. Plata impozitului la casă, autovehicul, schimbarea consumabilelor auto, plata taxei de școlarizare, etc, sunt doar câteva dintre tipurile de cheltuieli ocazionale care nu trebuie să fie pierdute din vedere în momentul în care se
construiește și se încearcă menținerea unui buget financiar cât mai echilibrat. Din fericire pentru persoanele care nu reușesc să câștige un venit suficient de mare pentru a putea fi satisfăcute cât mai multe din nevoile avute, cheltuielile ocazionale nu sunt foarte dese pe parcursul unui an de zile.

3. Cheltuieli flexibile. Banii care trebuie dați pe achiziționarea de alimente, articole vestimentare, produse de igienă corporală, ieșiri cu prietenii, etc, sunt doar câteva dintre cheltuielile flexibile care trebuie să se regăsească în tot ceea ce înseamnă
construirea unui buget sănătos din punct de vedere financiar. Pentru a se putea realiza un buget cât mai sănătos din punct de vedere financiar este necesar ca valoarea cheltuielilor flexibile să fie cât mai mică posibil.

Împrumutarea banilor trebuie să fie realizată din instituții bancare sau nebancare care practică cele mai mici comisioane sau dobânzi

La un moment dat fiecare dintre noi a fost nevoit să opteze pentru contractarea unui împrumut. Cauzele care au condus și care pot conduce și în prezent dar și în viitor la o astfel de decizie sunt foarte complexe. Pentru ca apelarea la o astfel de situație să nu stea la baza apariției problemelor financiare este necesară optarea pentru un împrumut al cărui cost de ramnbursare este foarte mic. Dintr-o casă de amanet AGS se poate obține un astfel de credit. Având în vedere că cel mai popular motiv care stă la baza apariției problemelor financiare este contractarea unui credit iată care sunt cele mai importante aspecte care trebuie să fie respectate de către toate persoanele care optează pentru contractarea unui credit:

- Experiența pe care o are firma.
- Nivelul dobânzii practică trebuie să fie cât mai mic posibil.
- Perioada de rambursare a creditului trebuie să fie cât mai mică pentru că în felul acesta
se evită plata unei dobânzi ridicată din punct de vedere financiar.
- Rapiditatea cu care se poate intra în posesia banilor împrumutați.
- Evitarea locațiilor care percep comisioane ascunse sau pentru chestii care nu au nici o
legătura cu obținerea banilor de pe urma procesului de creditare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9748
Diferența -0.0011
Zi precendentă 4.9759
USD
Azi 4.786
Diferența -0.0011
Zi precendentă 4.7871
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9748 RON
USD flag1 USD = 4.7860 RON
GBP flag1 GBP = 6.0002 RON
CHF flag1 CHF = 5.3158 RON
AUD flag1 AUD = 2.9837 RON
DKK flag1 DKK = 0.6668 RON
CAD flag1 CAD = 3.3250 RON
HUF flag1 HUF = 0.0121 RON
JPY flag1 JPY = 0.0305 RON
NOK flag1 NOK = 0.4199 RON
SEK flag1 SEK = 0.4324 RON
XAU flag1 XAU = 402.6698 RON
Monede Crypto
1 BTC = 469026.09RON
1 ETH = 16604.07RON
1 LTC = 517.89RON
1 XRP = 11.02RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %
Indici bursieri | Sursa: BVB
IndiceUltima valoareVariatie
BET16857.730.77%
BET-BK3152.260.73%
BET-EF916.020.81%
BET-FI61313.55-0.15%
BET-NG1213.860.52%
BET-TR37174.130.77%
BET-TRN36133.200.77%
BET-XT1454.820.64%
BET-XT-TR3153.690.64%
BET-XT-TRN3071.880.64%
BETAeRO871.90-0.19%
BETPlus2492.100.74%
RTL37504.830.66%

Comunicate de presa

BVB / FOTO: Facebook BVB

CEC Bank a listat o emisiune de obligaţiuni în valoare de 300 de milioane de euro

CEC Bank a listat vineri pe Piaţa Reglementată...

O finanțare de peste 100 milioane euro

Investiție în viitor: Guvernul și FEI lansează un program pentru inovare

Ministerul Investițiilor și Proiectelor...

Oameni de afaceri / Foto: Freepik

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel