Astfel, potrivit proiectului de act normativ, în cazul persoanelor fizice, contracul RCA se va încheia pe o perioadă de 6 luni de zile sau de 12 luni, în funcție de opțiunea asiguratului.
Cei mai afectați de această măsură vor fi șoferii care folosesc autovehicule periodic, cumpărând polițe strict pentru nevoile de moment. Acum însă, ei vor fi obligați să scoată mai mulți bani din buzunare pentru a încheia o asigurare pe cel puțin 6 luni.
În cazul persoanelor fizice, contractul RCA se va încheia pe o perioadă de 6 luni de zile sau de 12 luni, în funcție de opțiunea asiguratului, potrivit Antena 3. https://www.antena3.ro/
Excepție o fac mașinile importate din zona Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene, vehiculele destinate exportului, pe o perioadă de maxim 30 de zile și vehiculele care se autorizează provizoriu pentru circulație pe o perioadă de 30 de zile, dar, cumulat, nu mai mult de 90 de zile.
Merită amintit că, în cazul in care dețineti o poliță de asigurare emisă de City Insurance, ea rămâne valabilă, conform prevederilor legale, până cel târziu la 90 de zile după rămânerea definitivă a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului. Asta înseamnă că, în cazul în care valabilitatea poliței înscrisă în documentul de asigurare depășește termenul menționat anterior, nu veti mai fi asigurat.
Citește și Ce se întâmplă cu milioanele de asigurați la City Insurance
Prin urmare, scrie Avocatnet, puteti circula pe drumurile publice, iar în cazul unor controale în trafic din partea organelor abilitate, nu veți fi sancționați, polița dumneavoastră RCA fiind valabilă. Pe scurt, sunteți în continuare asigurați, desigur, cu luarea in considerare a atenționarii de mai sus.
De asemenea, în cazul în care sunteți vinovat de producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale și/sau vătămari corporale, terțul păgubit va fi despăgubit în baza acestei polite in limitele stabilite de Legea 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguratilor, respectiv 450.000 lei și prin înscriere la masa credală în cadrul procedurii de faliment care se va soluționa în primă instanță de Tribunalul București, iar în faza apelului de Curtea de Apel București.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.