Ministrul Cseke Attila a semnat 10 noi contracte finanţate prin Componenta 5 - Valul renovării din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru reabilitarea şi renovarea energetică a unor unităţi spitaliceşti şi de învăţământ, precum şi a unor clădiri administrative, iar valoarea totală a acestora este de 41.947.763,08 lei.
"Aceste contracte se alătură celorlalte 103 semnate până în prezent pentru eficientizarea energetică şi reabilitarea unor clădiri, prin PNRR, celor 15 contracte pentru elaborarea unor planuri de amenajare a teritoriului, respectiv celor 119 contracte de finanţare semnate pentru construcţia unor creşe noi şi eficiente energetic", a precizat ministrul dezvoltării.
Contractele de finanţare semnate vizează:
- reabilitarea şi modernizarea sistemului termoenergetic la CPC Sulina (judeţul Tulcea) - 5.717.420,69 lei;
- renovarea energetică moderată a Grădiniţei cu program prelungit nr. 2 "Muguri de lumină" din municipiul Roman - 4.734.446,11 lei;
- renovarea integrată a Spitalului Puieşti (jud. Vaslui) - 3.904.131,34 lei;
- reabilitarea şi modernizarea sediului Primăriei Comunei Bălţaţi (jud. Iaşi) - 1.442.711,45 lei;
- renovarea energetică a Grădiniţei cu program prelungit "Sf. Marina" din Câmpulung Muscel - 1.572.290,69 lei;
- reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe M5 şi B2 din Târgu Neamţ (jud. Neamţ)- 7.934.590,74 lei;
- creşterea eficienţei energetice la Şcoala Profesională Stolniceni-Prăjescu (jud. Iaşi) - 7.378.753,17 lei;
- reabilitarea şi modernizarea Şcolii "Spiru Haret" din comuna Răducăneni (jud. Iaşi) - 2.588.070,14 lei;
- renovarea integrată a Şcolii cu clasele V-VIII din comuna Puieşti (jud. Vaslui) - 5.188.585,05 lei;
reabilitarea unei clădiri administrative din comuna Baia (jud. Suceava) - 1.486.763,70 lei.
Citeşte şi: Mesaj ferm din Comisia Europeană: România este responsabilă pentru conţinutul PNRR. Nu a venit de sus în jos
România este responsabilă ca stat pentru conţinutul PNRR, a declarat, marţi, directorul general SG RECOVER, Celine Gauer, care a apreciat că acesta este "foarte bun şi foarte ambiţios". Directorul task force-ului pentru Redresare şi Rezilienţă din cadrul Secretariatului General al Comisiei Europene a participat la Conferinţa anuală privind implementarea PNRR, eveniment organizat de Reprezentanţa CE în România.
În intervenţia sa, Celine Gauer a apreciat că "PNRR este un instrument bazat pe perfomanţă" şi a amintit că toate reformele şi investiţiile prevăzute în document trebuie să fie finalizate până în 2026.
"Planul României este foarte bun şi foarte ambiţios. În primul rând, aduce o contribuţie considerabilă în domeniul tranziţiei către energia verde (...). Este foarte ambiţios în domeniul digitalizării, în special digitalizarea serviciilor din sectorul public şi sănătate", a explicat ea.
Mai mult, oficialul a subliniat că Planurile naţionale nu au fost impuse. "România este responsabilă ca stat pentru conţinutul Planului, aprobat de Consiliu. Nu este ceva care a venit de sus în jos, este ceva propus de România", a arătat Celine Gauer.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.