"Aeronava poate transporta tone de sare utilizate în procedeul însămânţării norilor", a spus Edwar Sanger, şeful agenţiei pentru protecţie civilă din provincia Riau, în Sumatra.
Fumul a acoperit regiuni din Riau, iar şcolile au fost nevoite să trimită elevii acasă după ce poluarea a atins luni niveluri periculoase, a relatat agenţia de ştiri Antara. Vizibilitatea în districtul Rupat a coborât la 100 de metri, a spus Hanafi, un oficial local, potrivit Antara.
Incendiile de pădure reprezintă un pericol în Indonezia, iar fumul degajat de foc afectează şi ţările vecine Singapore, Malaezia şi Thailanda, provocând creşterea poluării la niveluri periculoase.
Citește și: Taxă ABERANTĂ, desființată. Ploile nu mai golesc buzunarele românilor
Potrivit unui studiu realizat de universităţile Harvard şi Columbia, incendiile de pădure din Indonezia ar fi cauzat, în 2015, decesul prematur a peste 100.000 de persoane din sud-estul Asiei. Cercetarea consideră drept cauză a deceselor premature la adulţi cantitatea mare de particule care conţin carbon prezentă în aerul respirat.
Incendiul din 2015 a provocat moartea a 24 de persoane, potrivit datelor guvernului indonezian. Banca Mondială a estimat pierderile economice în urma incendiilor la suma de 16 miliarde de dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.