Procurorul general al New York-ului, Letitia James, a dat în judecată KuCoin, cu sediul în Seychelles, în luna martie, acuzând platforma că nu s-a înregistrat la stat înainte de a permite investitorilor să cumpere și să vândă criptomonede.
"Companiile cripto ar trebui să înțeleagă că trebuie să joace după aceleași reguli ca și alte instituții financiare", a declarat marți procurorul, conform Reuters.
Amenda de 22 de milioane de dolari a KuCoin include o plată de 5,3 milioane de dolari către stat și rambursarea de criptomonede în valoare de 16,7 milioane de dolari către 177.800 de investitori din New York.
KuCoin se situează în urma Binance, Coinbase și Kraken în topul platformelor cripto în funcție de factori precum traficul, lichiditatea și volumele de tranzacționare, potrivit companiei de date CoinMarketCap.
Autoritățile americane, atente la fraudele cu cripto
Înțelegerea, prin care KuCoin a acceptat, de asemenea, să nu mai tranzacționeze valori mobiliare și mărfuri în New York, vine în contextul în care autoritățile de reglementare și agențiile de aplicare a legii din SUA iau măsuri drastice împotriva fraudei, spălării de bani și a protecției inadecvate a investitorilor în spațiul criptomonedelor.
În octombrie, biroul Letiției James a dat în judecată firmele de criptomonede Genesis Global, compania-mamă a acesteia, Digitial Currency Group și Gemini, pentru că ar fi fraudat investitorii cu peste 1 miliard de dolari. Digitial Currency Group a considerat procesul ca fiind nefondat.
În iunie, au ajuns la o înțelegere de 1,8 milioane de dolari cu CoinEx, o altă platformă de tranzacționare cu criptomonede cu sediul în Hong Kong, pentru că a funcționat ilegal deoarece nu s-a înregistrat la stat.
Fraudă de miliarde de dolari
Luna trecută, fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, a fost condamnat în baza unor acuzații federale pentru furtul a miliarde de dolari de la clienții acestei burse de criptomonede, în timp ce fondatorul rivalului Binance a acceptat să pledeze vinovat pentru încălcarea legilor americane împotriva spălării banilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.