Potrivit cotidianului New York Times, citat de Agerpres, acest nou proiect de lege ar fi finanţat parţial prin creşterea impozitelor asupra companiilor şi celor mai bogate familii.
NYT scrie că propunerea urmează să fie prezentată în această săptămână de preşedintele democrat Joe Biden.
"După luni de dezbateri interne, consilierii lui Biden să-i prezinte săptămâna aceasta preşedintelui o propunere care recomandă ca agenda sa economică să fie împărţită în acte legislative separate, mai degrabă decât să încerce să treacă un pachet gigantic prin Congres, potrivit persoanelor având cunoştinţă despre proiect", informează NYT.
Propunerea, asupra căreia principalii consilieri ai preşedintelui deliberează de săptămâni, va fi articulată în două părţi distincte, prima concentrându-se pe infrastructură şi energie curată şi a doua pe "priorităţile interne" cu accent pe principalele probleme economice, potrivit CNN, care citează persoane apropiate dosarului.
Citește și: Ministrul Agriculturii, vești extraordinare pentru fermieri
Democraţii şi republicanii au început deja negocierile din culise, dar republicanii se opun cu fermitate unui plan costisitor care ar adăuga datorii suplimentare Statelor Unite.
Săptămâna trecută, ei au început disputele verbale.
"Calul troian se va numi +infrastructuri+. Dar în acest cal troian se vor ascunde toate creşterile de impozite", a declarat astfel liderul minorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell.
"Îi suspectez că vor încerca să introducă totul în acest proiect de lege", a continuat el în faţa jurnaliştilor.
Democraţii au lăsat să se înţeleagă că ar putea opta pentru o procedură care să le permită să se bazeze doar pe majoritatea lor simplă în Senat, la fel ca pentru planul de relansare, ocolind un posibil blocaj republican.
La rândul lor, companiile şi-au început activitatea de lobby. Astfel, o coaliţie formată din peste 140 de grupuri conduse de Camera de comerţ a SUA şi Bipartisan Policy Center a îndemnat recent parlamentarii să adopte un proiect de lege având scadenţa simbolică la 4 iulie, ziua sărbătorii naţionale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.