În cadrul experimentelor lor de laborator, cercetătorii au identificat descoperit că substanțele conținute în pelin sunt capabile să suprime virusul SARS-CoV-2. Rezultatele cercetării sunt publicate în Scientific Reports.
Oamenii de știință europeni, conduși de medici de la Universitatea din Copenhaga și Institutul Max Planck din Germania, au efectuat teste pe celulele umane. Experții au testat artemisininei, precum și a derivaților săi - artesunat și artemether -, dar și a extractului de Artemusua annua (pelin).
Cercetătorii au folosit o tulpină germană a virusului SATS-CoV-2 și o versiunea daneză a acestuia. S-a precizat că una dintre liniile celulare a reprezentat un anumit tip de celule pulmonare, cele mai vulnerabile la COVID-19 - celule canceroase pulmonare A549-hACE2.
Conform rezultatelor testului, s-a dovedit că toți cei patru compuși reușesc să suprime infecții cu coronavirus în liniile celulare, inclusiv în plămâni. Oamenii de știință au remarcat că artesunatul a fost cel mai eficient, urmat de artemether, al treilea de extractul Artemisia annua și al patrulea de artemisinin.
Citește și Coronavirus. Canadienii au găsit FRUCTUL ce poate face MINUNI
Experții au subliniat că acești compușii conținuți în pelin au o fereastră terapeutică foarte mică, adică nu pot ajuta decât imediat după ce infecția intră în organism.
Se observă că acesta este primul studiu care demonstrează fără echivoc posibilitatea creării unui medicament pentru tratamentul infecției cu coronavirus pe bază de derivați de artemisinină.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.