Pentru prima dată, Ahuna a fost observat în fotografiile trimise de sonda Dawn de pe orbita planetei Ceres, în 2015. Omul de știință german Vladimir Noiman a explicat că, odinioară, în adâncurile planetei pitice s-a format, sub acțiunea căldurii, un fel de bulă, compusă din argilă, ape naturale coținând amestecuri de minerale în concentrații ridicate și diverse roci, lichide și mobile.
În timp, bula a început să se ridice spre suprafață și a înghețat, ceea ce a condus la apariția a ceea ce poate fi considerat un vulcan noroios. Oamenii de știință cred că sub învelișul de gheață se ascunde o anomalie gravitațională, care explică, de alfel, fenomenul în sine.
Citește și Vulcanul ce poate distruge Kamciatka s-a trezit. Panică în Rusia!
Ceea ce înseamnă că muntele este o parte a mantiei planetei Ceres, care s-a desprins, din motive necunoscut, de bază și care, topindu-se, a urcat spre suprafața acestia, dar fără să iasă în totalitate. O parte din ”bula de noroi” a rămas, astfel, pe drum.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.