Dereglările de somn, o afecțiune de care suferă aproape 42% din populația lumii sunt diagnosticate cu ajutorul polisomnografiei, o investigație paraclinică. De obicei, acest procedeu se efectuează în condiții de laborator, nu întotdeauna foarte comode pentru pacienți, motiv pentru care nici rezultatele nu pot fi considerate sută la sută concludente.
Prin urmare, pentru înregistrarea tuturor indicatorilor organismului în timpului somnului se utilizează tot felul de dispozitive inteligente - de la brățări, la senzori aplicați direct pe trup și, mai noi, la pijamaua inteligentă.
Citește și Ceasul care îți salvează viața. O invenție Apple
Pijamaua este rezultatul muncii cercetătorilor de la Massachusetts Institute of Technology, potrivit cărora noul lor gadget reprezintă, de fapt, un aparat extrem de complex și foarte tehnologizat, ținând cont de elementele componente, adică materiale speciale achipate cu numeroși senzori, care fixează orice modificare intervine în corpul uman pe durata somnului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.