Grupul producătorilor de sirop de arțar din Quebec controlează producția și stabilește prețurile pentru cea mai mare parte a producției globale și chiar stochează siropul nevândut într-o rezervă strategică pe care o poate exploata în anii cu recolte slabe.
Cine controlează piața siropului de arțar
Quebecul este cel mai mare producător de sirop de arțar din lume, reprezentând peste 70% din producția mondială. Fermierii care vând recipiente de 5 litri sau mai puțin la o băcănie sau la un restaurant trebuie să aibă o cotă de producție de la o agenție care era cunoscută anterior sub numele de Federație. Toate vânzările în vrac de peste 5 litri sunt vândute agenției sau cumpărătorului autorizat, iar fermierii trebuie să aibă o cotă.
Accizarea băuturilor cu zahăr. Care sucuri vor fi taxate
De ce există o rezervă strategică
Perioada de timp pentru producția de sirop de arțar este scurtă și depinde foarte mult de condițiile meteorologice, deoarece seva din copaci poate curge doar atunci când temperaturile din timpul zilei alternează între îngheț și dezgheț. Pentru a stabiliza oferta și prețurile, agenția din Quebec a creat în anul 2000 o rezervă în Laurierville, Quebec, un depozit care acoperă echivalentul a cinci terenuri de fotbal și care stochează siropul în butoaie. Acesta a fost scena unui celebru furt de sirop descoperit în 2012.
Există vreo împotrivire față de acest sistem
Agenția a adus stabilitate în ceea ce privește prețurile pentru fermieri, dar producătorii și-au exprimat frustrarea față de controalele stricte din ultimii ani, pe măsură ce producția americană s-a extins într-un ritm mai rapid. Ca răspuns, agenția a încercat să mărească limitele de producție și să înăbușe vânzările pe piața neagră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.