În opinia specialiștilor, cauza acestui boom pe piața petrolului va fi criza. Scăderea veniturilor realizate din petrol determină deja o reducere a investițiilor în explorare și exploatare. Cu timpul, această situația va conduce la crearea unui deficit de materie primă.
”Presiunea exercitată de lipsa finanțării va fi extrem de serioasă. Unii producători nu-și vor mai putea continua activitatea. Unii se vor închide, alții vor reduce la maxim tot ce se poate reduce, lucrând într-un fel de regim de avarie”, a explicat directorul de investiții al fondului speculativ Northern Trace Capital, Trevor Woods. În aceste condiții, a continuat expertul, ”pragul de 150 de dolari/baril poate fi foarte ușor atins până în 2025”.
Venind să confirme această prognoză, Christian Malek, analist la JP Morgan, s-a declarat convins că prețurile la petrol vor urca la 100 de dolari/baril în următorii doi ani. ”Politica strânsului curelei, pe care mulți o vor adopta, va schima pentru mult timp de acum înainte capacitatea lumii de a produce petrol”, a explicat expertul.
Citește și Trump scrie pe Twitter, bursele lumii SUSPINĂ. Și se prăbușesc
Potrivit estimărilor sale, producția de petrol se va reduce cu 5 milioane de barili pe zi sau cu 5% față de nivelul de dinainte de pandemie. Ca atare, până în anul 2030 vor trebui investite suplimentar 625 miliarde de dolari pentru a producția să facă față cererii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.