Numărul locuințelor din Londra care nu sunt locuite ajunsese la 2.374 în septembrie, față de 1.595 la sfârșitul lui 2017. Cartierul cu cele mai multe locuințe nevândute este Wandsworth, perimetru aflat în apropierea Tamisei, urmat de cartierul Croydon, care se află la periferia capitalei Marii Britanii.
Specialiștii spun că excesul de locuințe este rezultatul cpmbinației nefericite între produsul greșit, la prețul greșit, în momentul greșit.
Oamenii nu pot plăti prețurile cerute iar incertitudinile legate de Brexit, își spun cuvântul.
Piața imobiliară din Marea Britanie a intrat într-o perioadă de frânare după un boom care a durat mai mulți ani. Prețurile au crescut la cel mai înalt nivel din toate timpurile. Pentru cumpărarea unei locuințe este nevoie de 14 ori salariul anual al unui londonez mediu, devenind cea mai mare rată, spune un studiu al Hometrack.
Pierderile din domeniul imobiliar se resimt și pe bursă, acțiunile dezvoltatorilor scazând constant.
Cumpărătorii din Asia și Orientul MIjlociu și-au făcut stocuri de locuințe în Londra, în ultimii ani, din cauza atractivității investiției. Dezvoltatorii au început să construiască case de lux pentru a capitaliza cererea, însă mulți au sfârșit prin a rămâne cu locuințele nevândute mai ales din cauza taxelor crescute pe proprietate.
Prețurile cerute pe piața din Marea Britanie au scăzut pentru prima oară din octombrie 2011, cele abrupte scăderi fiind ale locuințelor aflate în centrul Londrei, respectiv 6,9 procente.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.