Cauzele acestei scăderi a interesului companiilor pentru fuziuni și achiziții au vizat războiul comercial dintre Statele Unite și China și protestele de amploare din Hongkong, care pun sub semnul îndoielii viitorului acestui oraș în calitatea lui de centru financiar.
”Volumul pieței M&A a scăzut din cauza temerilor că riscurile care planează asupra anumitor piețe, dar și asupra unor domenii de activitate, pot crește”, a comentat analistul Goldman Sachs, Michael Karr.
De altfel, cele mai slabe rezultate pe acest segment au fost înregistrate în Statele Unite și Asia. Astfel, volumul de tranzacții din SUA s-a cifrat, în perioada analizată, la 246 miliarde de dolari, cu 40% mai puțin decât în urmă cu 12 luni, revenind, astfel, la nivelul din 2014.
Citește și Probleme pe piața tutunului. Două mari companii renunță la fuziune
Pe piața asiatică, volumul acestor afaceri s-a diminuat cu 20%, până la 160 de miliarde de dolari. Singura regiune unde piața de fuziuni și achiziții a crescut în trimestrul al treilea a fost Europa, cu 249 miliarde de dolari, un plus de 45% față de același interval de anul trecut. O adevărată explozie provocată de apropierea Brexitului, care a redus considerabil valoarea companiilor britanice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.