Publicitate
Subiectele dezbaterii au fost digitalizarea, automatizarea şi inovaţia în serviciile financiare, dar şi aplicarea practică a ultimelor noutăţi legislativ.
Evenimentul a fost organizat Institutul de Studii Financiare (ISF) în parteneriat cu Asociația „Centrul de Arbitraj și Mediere în Asigurări” (ACAMA), București şi Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private, Târgu Mureș.
Au participat ca speakeri: Valentin Ionescu, director al Autorităţii de Supraveghere Financiară, Nicoleta Radu, director general al PAID, Alexandru Ciuncan, director general al UNSAR, Dorel Duţă, preşedinte al UNSICAR, Antonio Souvannasouck, preşedinte al PRBAR, Mădălin Roşu, preşedinte al BAAR, Narcis Păvălaşcu, preşedinte ACAMA.
Creșteri și descreșteri
Cristian Roșu, Vicepreședinte Sector Asigurări Reasigurări, în cadrul ASF a declarat, printre altele, că ”în 2018, piaţa asigurărilor din România şi-a îmbunătățit indicatorii de solvabilitate, subscrierile pe asigurări de locuințe crescând cu circa 5%, deși numărul polițelor s-a diminuat cu circa 300 mii. Gradul de penetrare a asigurărilor în PIB a fost aproximativ 1,07%, comparativ cu Germania - 8,1% sau Franţa - 12%, evoluția a fost favorabilă, dar este departe de aşteptări; creșterea pieței asigurărilor este mai mică decât a PIB-ului. Pentru îmbunătăţirea situaţiei, ASF are o serie de proiecte în scopul creării unui cadrul legislativ flexibil – o serie de norme sunt în curs de reanalizare, s-au făcut propuneri de modificare ale legislației pentru a o aduce în concordanţă cu realitățile economice prezente: legea asigurărilor mutuale, legea rezoluţiei, legea Fondului de Garantare. Educaţia financiară reprezintă un alt palier important pentru dezvoltarea pieţei pe termen lung; în acest sens, se va acorda sprijin Institutului de Studii Financiare şi vor fi dezvoltate colaborări şi cu alte instituții de învăţământ, pentru îmbunătăţirea pregătirii profesionale a angajaţilor din asigurări”.
Conferinţa a beneficiat de suportul a 9 centre universitare din ţară şi străinătate, care au trimis reprezentanţi la panelurile evenimentului: Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie, Târgu Mureș; Universitatea „Transilvania", Brașov; Universitatea „Babeș-Bolyai", Cluj-Napoca; Universitatea „Valahia", Târgoviște; Academia de Studii Economice a Moldovei, Republica Moldova; Universitatea de Vest din Timișoara; Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași; Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava; Universitatea Româno-Americană din București.
Partenerii acestui eveniment au fost Societatea de Investiții Financiare Transilvania, Brașov; Allianz Ţiriac; CINFRA Development; Grawe; Groupama Asigurări; Euroins; H4l Development; PAID; PAVALASCU Risk Consultants; Watford Insurance Company Europe Limited; Wolters Kluwer.
Citește și:Leslie Breer desemnat CEO al Gothaer Asigurări Reasigurări
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.