“Din perspectiva țițeiului, noi am ales să nu procesăm țiței din Rusia. Aducem țițeiuri non-rusești, pot să fie și din spațiul ex-sovietic, dar nu rusesc, ne uităm inclusiv spre Africa de Nord sau de Vest. Avem și oferta de țiței din Kazahstan pe masă, dar toate achizițiile se fac prin biroul nostru de la Londra (OMV Trading – n.red.), care se uită la toate opțiunile pentru achiziții, Petrolul din Rusia ar fi fost la discount dar nu cumpărăm.
Este un self-sanctioning. A fost decizia noastră și a grupului OMV, și ei merg în aceeași direcție”, a declarant Radu Căprău, membru al directoratului Petrom responsabil pentru activitatea de rafinare și marketing, pentru e-nergia.ro.
Citeşte şi: Germania va pune capăt importului de petrol din Rusia
Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că este de părere că Germania va putea să oprească importul de petrol rusesc "în acest an", conform CNN. Vorbind la o conferință de presă cu premierul britanic Boris Johnson în timpul unei vizite la Londra, Scholz a declarat că Germania "lucrează activ" pentru a deveni independentă de importurile de petrol rusesc.
Cancelarul german a declarat că el crede că Germania va putea să pună capăt importurilor în acest an, dar a adăugat că va fi nevoie de mai mult timp pentru ca Germania să renunțe la gazul rusesc.
Renunțarea la importurile de energie rusească necesită investiții și infrastructură, a spus Scholz, adăugând că Germania a pregătit măsuri pentru a deveni independentă de importurile de energie rusească "înainte de începerea războiului, deoarece știam că această problemă va apărea".
O întrerupere bruscă a importurilor energetice din Rusia ar declanșa o recesiune economică în Germania, dar și în Europa, a declarat, ieri, cancelarul german, Olaf Scholz.
Cancelarul german a spus, într-un discurs în Bundestag, că țara sa va încheia dependența de gazul rusesc într-un timp rezonabil, însă întreruperea imediată a importurilor din Rusia va lovi puternic și în economia germană, nepregătită pentru o astfel de măsură, potrivit Politico.eu.
"Vom încheia această dependență de gazul, petrolul și cărbunele rusesc cât de repede putem, dar să facem acest lucru de pe o zi pe alta ar însemna să ne aruncăm țara, dar și toată Europa, într-o recesiune", a spus cancelarul Germaniei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.