Contractele futures pe Brent au pierdut 1,97 dolari, echivalentul a 2,63%, ajungând la 72,98 dolari pe baril la ora 00:33 GMT. Contractele futures pe West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 1,98 dolari, sau 2,76%, până la 69,73 dolari pe baril.
Donald Trump a prezentat ziua de 2 aprilie drept „ziua eliberării”, odată cu impunerea unor noi tarife vamale care ar putea bulversa sistemul comercial mondial.
Cotațiile de referință erau mai ridicate în sesiunea precedentă, dar au trecut pe negativ în timpul conferinței de presă susținute de Trump miercuri după-amiază, când acesta a anunțat tarife vamale de bază de 10% pe toate importurile în SUA și tarife mai mari pentru zeci de parteneri comerciali importanți.
Scădere după scădere
„Știm că acest lucru va avea un impact negativ asupra comerțului, creșterii economice și, implicit, asupra cererii de petrol. Știam că va fi rău, dar nu știm cât de grav va fi, deoarece efectele se vor resimți ceva mai târziu”, a declarat Bjarne Schieldrop, analist-șef pe mărfuri la SEB.
Importurile de petrol, gaze și produse rafinate au fost exceptate de la noile tarife vamale radicale anunțate de Trump, a precizat Casa Albă miercuri.
Politicile tarifare ale lui Trump ar putea alimenta inflația, încetini creșterea economică și intensifica conflictele comerciale, toate acestea fiind factori care au influențat negativ prețurile petrolului.
Consolidând tendința de scădere, datele Energy Information Administration (EIA) au arătat miercuri că stocurile de țiței din SUA au crescut surprinzător cu 6,2 milioane de barili săptămâna trecută, în timp ce analiștii estimaseră o scădere de 2,1 milioane de barili.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.