Conform unui comunicat postat, miercuri, pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Prahova, comisarii au aplicat o sancţiune de 100.000 lei în urma neconformităţilor constatate la controlul efectuat.
"Controlul a fost iniţiat ca urmare a numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv creat în proximitatea rafinăriei precum şi a apariţiei unui trend de depăşire a valorilor limită la indicatorul H2S înregistrat de către echipamentele de monitorizare din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA). În cadrul controlului comisarii au constatat nerespectarea unor condiţii din actul de reglementare, precum şi a normelor de monitorizare a surselor de emisie atmosferice. În vederea evitării unor astfel de situaţii comisarii au impus companiei luarea tuturor măsurilor astfel încât toate operaţiunile de pe amplasament să se realizeze fără determinarea unor deteriorări a calităţii aerului dincolo de limitele amplasamentului", arată sursa citată.
Petrobrazi este una din cele mai importante rafinării din România având o capacitate anuală de rafinare de 4,5 mil tone de țiței,
La Petrobrazi, țițeiul este procesat și transformat într-o gamă largă de produse petroliere de calitate de la benzină, motorină, GPL, la carburanți pentru aviație și alte produse pe bază de uleiuri minerale. Producția Petrobrazi funcționează la cele mai înalte standarde de mediu și performanță și poate procesa întreaga producție de țiței a OMV Petrom din România.
Citește și:
În plin scandal al taxei de solidaritate, OMV Petrom anunţă un profit uriaş: 10,3 miliarde lei în 2022, cu 260% mai mare decât în anul anterior
OMV Petrom, compania care a anunţat că nu va plăti în România taxa de solidaritate, a încheiat anul 2022 cu un profit net de 10,3 miliarde lei.
Grupul OMV Petrom a înregistrat în 2022 un profit net de 10,3 miliarde lei, cu 260% mai mare comparativ cu cel din anul anterior, conform rezultatelor financiare neauditate transmise joi Bursei de Valori Bucureşti.
"Anul 2022 a fost unul fără precedent pentru industria energetică, cu dificultăţi în ceea priveşte aprovizionarea cu produse energetice, preţuri internaţionale record şi volatilitate fiscală. Rezultatele noastre reflectă acest mediu de piaţă şi performanţa operaţională: diversificarea surselor de energie, continuitatea aprovizionării, producţie record de electricitate. Veniturile OMV Petrom sunt o bază solidă pentru contribuţia la economia României şi la sectorul energetic românesc. Profitul net a fost de 10 miliarde de lei, în timp ce contribuţia la bugetul de stat, prin taxe şi dividende, a atins un nivel record de 20 miliarde de lei. Creşterea taxelor a fost determinată, în principal, de impozitele şi contribuţiile specifice industriei, totalizând peste 7 miliarde de lei. Vom continua să urmărim obiectivele Strategiei 2030, care are în vedere susţinerea tranziţiei energetice din România, oferind pieţei soluţii de energie noi şi curate", a declarat Christina Verchere, directorul general al OMV Petrom.
La nivelul grupului, rezultatul din exploatare CCA excluzând elementele speciale a fost de 12,2 miliarde lei, cu contribuţii în creştere de la toate segmentele de activitate, "reflectând contextul de piaţă fără precedent al preţurilor crescute şi volatile ale mărfurilor", iar investiţiile au crescut cu 26%, la aproape 3,6 miliarde lei, se menţionează în comunicatul OMV Petrom. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.