Printre aceste produse și preparate se numără, salata de icre de știucă de Tulcea, cașcavalul de Săveni sau cârnații de Pleșcoi.
Produsul care a intrat cel mai recent pe lista preparatelor protejate este scrumbia afumată de Dunăre. Acest preparat se alătură celorlalte 4 care sunt novac afumat din Țara Bârsei, telemeaua de Ibpnești, salamul de Sibiu și magiunul de Topoloveni.
Citește și:
Secret descifrat. Ce ascunde ministrul Petre Daea în gențile lui
Telemeaua de Sibiu, salata tradițională de icre de crap și plăcinta dobrogeană sunt preparatele și produsele aădugate pe listă și așteaptă să fie adăugate.
"Sunt puţine şi este un obiectiv al nostru în programul de guvernare să mărim acest număr şi 10 sunt în proces de autorizare: Pălinca de Satu Mare, Țuica de Zetea, Țuica de Argeş, Pălinca de Cămărzana, Vinars Târnave, Vinars Segarcea, Vinars Murfatlar, Vinars Vaslui, Vinars Vrancea, Cârnaţii de Pleşcoi, Caşcavalul de Săveni, Telemeaua de Sibiu, Salata cu icre de ştiucă de Tulcea, Salata tradiţională cu icre de crap și plăcina dobrogeana", a spus Petre Daea, ministrul Agriculturii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.