Potrivit sursei citate, în perioada 1 - 2 octombrie, inspectorii din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, precum şi două echipaje canine din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, au participat la acţiuni comune cu structuri din cadrul IGPR, în vederea combaterii comerţului ilegal cu produse din tutun.
Alertă pentru români! Riscați 5.000 lei dacă sunteți prins făcând asta
Astfel, la verificările efectuate în diverse locuri din Municipiul Bucureşti, dar şi de pe raza judeţelor Ilfov şi Călăraşi, au fost descoperite aproximativ 13.725 kg tutun frunze şi 4.340 kg tutun pentru fumat, în valoare totală de 560.000 de euro.
"Tutunul brut era destinat prelucrării ilicite, urmând ca ulterior să fie ambalat şi comercializat online, prin intermediul site-urilor specializate. În vederea identificării persoanelor implicate, verificările sunt derulate de către organele de poliţie sub aspectul săvârşirii unor fapte de natura penală, produsele din tutun fiind reţinute în vederea confiscării de către inspectorii Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti", se arată în comunicatul DGV.
Conform unui studiu Novel Research, publicat la începutul lunii septembrie, piaţa neagră a ţigaretelor din România a scăzut, în iulie, la 13,7% din totalul consumului, cu 1,2 puncte procentuale mai puţin faţă de mai şi cu 3,6 puncte procentuale comparativ cu ianuarie 2019. Realizatorii cercetării au precizat că un nivel al contrabandei de sub 14% nu s-a mai înregistrat de şase ani.
Datele oficiale arată că regiunea Nord-Est rămâne cea mai afectată de comerţul ilegal, cu toate că s-a redus cu 1,2 p.p. până la 29,5%. Totodată, piaţa neagră a ţigaretelor se menţine la niveluri ridicate în Sud-Vest (22,3%) şi Vest (21,8%). Sectorul tutunului este al doilea mare contribuabil la bugetul de stat al României, după cel petrolier, anunță Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.