Studiul vine în sprijinul recomandării celei de-a treia doze de vaccin (booster) pentru a preveni infectarea cu COVID-19 odată ce imunitatea scade, a anunţat echipa de cercetători care a publicat rezultatele studiului în revista British Medical Journal (BMJ).
Experţi de la Research Institute of Leumit Health Services din Israel au descoperit o creştere treptată a riscului de infectare cu coronavirus după 90 de zile de la inocularea cu a doua doză de vaccin Pfizer/BioNTech.
Citește și România renunţă la vaccinul Astra Zeneca
Israelul a fost una dintre primele ţări care au demarat o amplă campanie de vaccinare anti-COVID-19, în decembrie 2020, însă se confruntă cu o reapariţie a infectărilor cu coronavirus şi, prin urmare, analizează aspectele care determină scăderea imunităţii în rândul celor vaccinaţi.
Experţii au examinat rapoartele de sănătate a 80.057 de adulţi (cu o vârstă medie de 44 de ani) care au făcut un test PCR între mijlocul lunii mai şi septembrie, cu cel puţin trei săptămâni după administrarea celei de-a doua doze de vaccin.
Citește și Pandemia de COVID-19. Ce se va întâmpla în 2022
Niciuna dintre aceste persoane nu fusese înregistrată ca având infectări anterioare cu COVID-19.
Din grupul de 80.057 de persoane, 7.973 (9,6%) au avut un rezultat pozitiv al testului.
Experţii le-au comparat apoi cu persoane de aceeaşi vârstă şi din acelaşi grup etnic care au fost testate negativ în decursul aceleiaşi săptămâni.
Studiul a constatat că rata rezultatelor pozitive a corespuns cu creşterea perioadei de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID-19.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.