Publicitate
"Documentul aprobat clarifică modul în care se deplasează persoanele cu dizabilităţi, astfel încât să poată utiliza biletele de călătorie la care au dreptul, aşa cum doresc. În acest sens, este definită călătoria întors ca fiind călătoria efectuată înapoi, indiferent din ce localitate sau staţie aflată pe drumul de întoarcere, şi este reglementată posibilitatea utilizării cuponului dus, precum şi a cuponului întors, indiferent de ordinea efectuării călătoriei, în timp ce până acum, regula era ca persoanele cu handicap, însoţitorii acestora, precum şi asistenţii personali să folosească întâi cuponul dus şi apoi cuponul întors", precizează sursa citată.
Citește și Florin Cîțu: Dublarea alocațiilor nu este cuprinsă în buget
Totodată, pentru a evita folosirea unui document de identitate sau, în cazul copiilor cu vârsta până la 14 ani, a certificatului de naştere în original, în timpul efectuării călătoriei, se acordă posibilitatea legitimării cu legitimaţia acordată persoanelor cu handicap, prevăzută de legislaţia în domeniu. În lipsa acesteia persoana poate prezenta documentul de identitate în original sau certificatul de naştere, în cazul copiilor cu vârsta până la 14 ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.