Publicitate
Astfel, la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), debitul Dunării va fi staţionar în următoarele două zile, la 9.000 m.c/s, apoi va creşte până la valoarea 9.700 mc/s, situându-se peste media multianuală a lunii iunie, de 6.400 mc/s.
"În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în prima parte a intervalului în creştere pe sectorul Gruia - Calafat, în scădere pe sectorul Bechet - Cernavodă şi relativ staţionare pe sectorul Hârşova - Tulcea, iar în a doua parte a intervalului vor fi în creştere pe sectorul Gruia - Olteniţa şi relativ staţionare pe sectorul Călăraşi - Tulcea", precizează hidrologii.
Pe toată durata intervalului de prognoză, respectiv 31 mai - 7 iunie, nivelurile se vor situa peste Faza I de Apărare la staţia hidrometrică Isaccea din judeţul Tulcea.
Conform INHGA, în ceea ce priveşte prognoza hidrologică pe râuri, până în dimineaţa zilei de 7 iunie, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării.
"În prima parte a intervalului sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri cu depăşirea Cotelor de Apărare, pe râurile din zonele de deal şi munte, cu precădere în nordul, centrul şi sudul ţării, din cauza precipitaţiilor prognozate, însemnate cantitativ şi propagării", menţionează prognoza INHGA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.