"La controlul intern al calităţii din punct de vedere sanitar-veterinar, producătorul şi ambalatorul de la Târnăveni a depistat în două eşantioane din cinci salmonella în carnea de mici, fără a se specifica specia. A fost anunţată unitatea, a fost anunţat DSVSA, s-au trimis probele pentru Institutul de Sănătate Publică Veterinară Bucureşti pentru a face tipizarea salmonellei. Colegii noştri s-au deplasat la unitatea respectivă, produsul nu mai este în unitate, azi expiră produsul. Către magazine unitatea a trimis o notificare de retragere, produsul care a mai existat a fost retras şi este trimis către neutralizare-distrugere. Lotul a fost de peste 1.000 de kilograme de carne de mici, nu avem cantitatea exactă care a mai rămas. Unitatea a mai trimis o probă din materia primă, care este undeva la 1.200 kilograme, pentru a se vedea dacă sursa este materia primă sau există altă sursă. Este mai mult ca sigur o salmonella de contact, care nu produce boala şi nu apar simptome. Dacă era o salmonella agresivă, întrucât astăzi produsul iese din garanţie, dacă a fost consumat, atunci existau cazuri de îmbolnăvire", a declarat presei şeful DSVSA Mureş, Kincses Sandor.
Citește și 18 mii de ouă infestate cu fipronil, retrase din comerț
Acesta a precizat că personalul angajat are toate analizele efectuate la zi şi că, dacă nu se confirmă că materia primă deţine bacteria, atunci unitatea trebuie să mai facă o examinare a personalului angajat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.