Numerele de telefon divulgate pot fi folosite în scopuri de marketing, uzurpare de identitate și fraudă.
Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică, a vorbit la Antena 3 CNN despre riscurile care există pentru utilizatorii ale căror numere de telefon au fost vândute.
"Practic, niște atacatori cibernetici, niște hackeri, susțin că au peste 487.000.000 de numere de WhatsApp. Adică aproape 500.000.000.
Trebuie să facem o mențiune aici, utilizatorii de WhatsApp în întreaga lume sunt de 2.000.000.000, deci practic vorbim de un sfert din baza de date de deținători de WhatsApp.
Momentan, pe lista respectivă nu am găsit să apară și țara noastră. Asta este, să spunem, o veste îmbucurătoare momentan", a spus Mădălin Dumitru.
Mai mult de două miliarde de utilizatori din peste 180 de țări folosesc WhatsApp pentru a ține legătura cu prietenii și familia, oricând și oriunde s-ar afla.
WhatsApp oferă servicii de mesagerie și apelare.
Ce-i așteaptă pe români în 2023? Adrian Negrescu: ”Regula de bază va fi scapă cine poate!”
Analistul financiar Adrian Negrescu a vorbit, într-un interviu acordat în exclusivitate DCBusiness, despre cum va fi anul 2023, la ce trebuie să se aștepte românii și ce se va întâmpla pe piața imobiliară.
”Domnul ministru Adrian Câciu joacă rolul optimistului de serviciu într-o situație care numai optimism nu inspiră. Economia, din păcate, a aterizat puternic – suntem deja într-o zonă asociată stagflației, iar perspectivele nu sunt deloc încurajatoare, așa cum sugerează și Banca Națională a României”, consideră Adrian Negrescu.
1. La ce trebuie să ne așteptăm în 2023?
Situația economică a României este pe muchie de cuțit. Creșterea taxelor de la 1 ianuarie, inflatia, scumpirea creditării și accentuarea fenomenului de neîncredere în economie, dovadă apetitul tot mai scăzut pentru investiții, alături de scăderea semnificativă a consumului, ar putea duce economia în zona de recesiune.
”Afară e vopsit gardul, ...”
Știți expresia ,, afară e vopsit gardul, înăuntru-i leopardul’’. Cam așa o să arate economia. În statistici poate că vom evita recesiunea, urmare a efectelor inflației (PIB-ul se va umfla în continuare din creșterile de prețuri), însă în realitatea economică, situația va fi din ce în ce mai proastă. Dezintermedierea a devenit cuvântul de ordine, iar scăderea apetitului pentru investiții va crea ample probleme în lanțurile economice și așa afectate semnificativ de scăderea puterii de cumpărare.
Pe cont propriu
2023 va fi, fără îndoială, un an al supraviețuirii atât pentru populație cât și pentru mediul de afaceri în care regula de bază va fi – fiecare scapă cum poate, pe cont propriu, din constrângerile generate de inflație, de înghețarea business-urilor și din efectele creșterii taxelor.
2. Va avea Guvernul bani pentru a acoperi toate majorăriler de pensii și salarii, toate ajutoarele?
În 2023, Guvernul va reuși să își achite toate obligațiile în privința salariilor și pensiilor doar dacă va reuși să colecteze mai mult. Îmi este teamă că, în loc să facă reforme, să își prioritizeze cheltuielile, va alege din nou calea inflației pentru a crește încasările bugetare. Nu este exclus ca, de la mijlocul anului, să asistăm și la noi creșteri de taxe. Reforme, absorbția banilor europeni, o colectare mai bună – acestea ar fi soluțiile pe care Guvernul ar trebui să le pună în practică și să vedem dacă va face acest lucru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.