Poliţiştii Capitalei au efectuat 26 de percheziţii în Capitală şi judeţele Ilfov, Argeş şi Mehedinţi, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi spălarea banilor, cu un prejudiciu estimat la circa 12.000.000 de lei.
"În baza probatoriului administrat, un bărbat de 34 de ani a fost reţinut, pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat instanţei, care a dispus punerea în libertate a acestuia", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, joi, Agerpres.
Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 3 a rezultat că, în perioada 2021 până în prezent, persoanele vizate, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, cu domeniu de activitate de colectare sau reciclare a deşeurilor, în mod repetat, ar fi primit, transferat şi ridicat sume de bani, provenite din săvârşirea infracţiunii de delapidare, prin care o societate comercială de tip OIREP a fost prejudiciată cu aproximativ 12.000.000 de lei.
"În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate documente contabile, 11.000 de euro, 8.000 de lei, precum şi 72 de monede din metal preţios. De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile (trei autoturisme de lux) şi imobile, precum şi a conturilor bancare ale bănuiţilor, până la concurenţa sumei de 12.798.050,83 de lei", arată sursa citată.
Citeşte şi: Atenţie! Înşelătorie cu produse comandate online. Prejudiciu uriaş
Poliţiştii Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare, miercuri, două mandate de percheziţie în Bucureşti, la domiciliul unor persoane faţă de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. "Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada aprilie - august, două persoane ar fi efectuat comenzi online de articole vestimentare, de pe site-ul unei societăţi comerciale, ar fi achitat produsele, iar după primirea acestora, în baza cererii de retur, ar fi restituit în locul bunurilor comandate articole vestimentare uzate, primind totodată contravaloarea acestora, achitată iniţial", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, miercuri, Agerpres.
Din cercetări s-a stabilit că prejudiciul cauzat este de 385.000 de lei.
În cursul acestei dimineţi, au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, iar persoanele vizate au fost conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale.
"Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată (323 de acte materiale)", arată sursa citată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.