Este pentru prima oară când o persoană tetraplegică își poate controla cele patru membre prin intermediul unui exoschelet controlat doar cu gândul.
Acest lucru este posibil grație unui implant constituit din 64 de electrozi, care a fost construit de medicii și cercetătorii de la Clinatec, centru de cercetare biomedicală din Grenoble.
”Chiar dacă implantul a necesitat o intervenție chirurgicală, acesta nu este unul invaziv, față de alte dispozitive”, a ținut să precizeze Alim-Louis Benabid, principalul autor al cercetării. Implantul a fost plasat în zona sesnorimotrice superioară a celor două părți a cortexului, pentru a colecta activitatea creierului pacientului atunci când se gândește să facă o mișcare”.
Nu e o fiinţă reală, dar are o avere de sute de milioane de dolari
Această activitate este transmisă prin unde radio unui computer plasat în spatele exoscheletului care susține pacientul, este decodat prin algoritmi care au la bază algoritmi bazați pe inteligența artificială.
Provocarea: mobilitatea fină
Pacientul controlează mișcările în timp real, lucru posibil după o muncă și antrenamente care au durat doi ani, pacientul poate să facă câțiva pași și să controleze rotația pumnului, să stea jos sau în picioare.
Chesiunea pe care cercectătorii o urmăresc la ora acrtuală este dacă cortexul va învăța ce face persoana și își va îmbunătăți activitatea, în special pentru a controla mai bine strânsoarea mâinilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.