Pentru a sări în ajutorul colecţionarilor de vinuri şi nu numai, grupul francez La Sommelliere a propus E-Cellar, o cramă conectată menită să păstreze, să împrospăteze şi să supravegheze până la 200 de sticle.
La rândul ei, compania Multizone, specializată în aparatură audio-video furnizează trei spaţii de temperaturi diferite, de la 5 la 19 grade Celsius, adaptate la toate tipurile de vinuri. În plus, ea permite localizarea fiecărui vin şi gestionarea întregului stoc graţie unei aplicaţii pe orice dispozitiv mobil (Vino Tag).
Este suficientă scanarea etichetei unei sticle cu aparatul foto al smartphone-ului şi de a depozita în cramă. Mai mult, programul indică, print-un semnal luminos locul ideal unde trebuie aşezat vinul în funcţie de tipul acestuia: alb, roşu, rose, şampanie. Şi, la momentul necesar, el arată utilizatorului unde se află băutură când acesta doreşte să o recupereze cu ajutorul aplicaţiei mobile.
În acelaşi timp, pe ecran se afişează în timp real informaţii precum temperatura sau data optimă când vinul trebuie consumat, numărul de sticlar sau cantitatea de alcool băută. În sfârşit, el oferă recomandări legate de adaptarea vinului la mâncarea gătită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.