Problema este ce înseamnă, pentru regimul rus, o știre falsă. Probabil toate care nu vin din partea lui.
Este normal ca, în acest context, o serie de companii occidentale de media să se retragă din Rusia. Astfel, CNN a decis să oprească difuzarea în Rusia, dar postul de televiziune american va continua să evalueze situaţia şi următorii paşi mai departe.
BBC şi Canadian Broadcasting Corp au suspendat, de asemenea, raportarea din Rusia în urma adoptării acestei legi.
Oficialii ruşi au afirmat că inamicii Rusiei, precum SUA şi aliaţii săi occidentali, răspândesc informaţii false cu scopul de a semăna discordie în rândul poporul rus.
Parlamentarii ruşi au adoptat amendamente la codul penal care fac din răspândirea de informaţii false o infracţiune pedepsită cu amenzi sau pedepse cu închisoarea. Sunt, de asemenea, prevăzute amenzi pentru oricine solicită sancţiuni împotriva Rusiei în urma invadării Ucrainei.
La rândul ei, agenţia de ştiri Bloomberg a anunţat suspendarea activităţii jurnaliştilor săi în Rusia. "Cu mare regret am decis să suspendăm temporar activitatea noastră de culegere a informaţiilor în Rusia", a declarat editorul său, John Micklethwait, într-un articol postat pe site-ul Bloomberg.
Citește și Ungaria spune STOP! Aceste produse nu mai ies din țară
Citește și RUPT de realitate? Putin numește MINCIUNI ceea ce vede o lume întreagă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.