Sistemul TRACIR va fi echipat cu senzori perfecționați, tehnică robotizată și inteligență artificială, astfel încât imediat după producerea unui incident nefericit, rănile să fie tratate corespunzător chiar pe câmpul de luptă, scrie Defense News.
La elaborarea proiectului s-a pornit de la ideea că acordarea unei asistențe medicale corespunzătoare la foarte scurt timp după ce o persoană a fost victima unei traume cu consecințe grave crește sansele unei vindecări rapide și eficiente.
Citește și Afaceri în stil Pentagon! Cremă falsă cumpărată la un preț ASTRONOMIC
Bazându-se pe experiența acumulată de cercetători din domeniul medicinei de urgență, a chirurgilor și a specialiștilor în terapie intensivă, la care se adaugă cunoștințele experților IT, se dorește crearea unui costum care, cu ajutorul a numeroase dispozitive și soft-uri, să evalueze starea pacientului și să asigure tratamentul corespunzător, inclusiv adminitrarea de medicamente.
Costumul va putea ajuta la reanimarea, stabilizarea și ameliorarea considerabilă a stării soldaților răniți chiar pe durata operațiunii de evacuare spre unitatea spitalicească de pe câmpul de luptă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.