Documentul propune reglementări vizând stabilirea numărului de bilete de tratament balnear şi de recuperare ce se acordă în sistemul pensiilor militare de stat, durata tratamentului balnear şi de recuperare, condiţiile şi modul de acordare, modalitatea de atribuire a biletelor către beneficiari, precum şi modalitatea de decontare a acestora.
Astfel, se propune ca 5% din numărul pensionarilor aflaţi în plată la fiecare casă de pensii sectorială la data de 1 august a anului precedent să fie alocat pensionarilor militari.
În ceea ce privește durata unui asemenea bilet de tratament și de recuperare, se sugerează 14 zile, la un tarif maxim egal cu până la 50% din câștigul salarial mediu brut utilizat din anul în care se acordă biletele, ce pot fi folosite atât în staţiunile turistice de interes naţional şi local, cât și în staţiunile balneare şi balneoclimatice din ţară.
Pe lista unităților unde pot fi urmate tratamente ar urma să fie inclus şi Sanatoriul de balneofizioterapie şi recuperare medicală „Dr. Dimitrie Cantemir” Bălţăteşti, aflat în subordinea Ministerului Apărării Naţionale.
Citește și Pensii militare. Se schimbă formula de calcul. Cum se aplică
Potrivit proiectului, de aceste bilete ar urma să beneficieze cu precădere pensionarii militari cu pensie de invaliditate, pentru limită de vârstă, pensionat anticipat sau cu pensie anticipată parţială.
Proiectul iniţiat de Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi de Serviciul Român de Informaţii a fost transmis către Consiliul Economic şi Social pentru avizare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.