"Pensiile vor fi asigurate la timp. Rulăm mai multe scenarii şi discutăm şi despre posibilitatea decalării în sensul de plată mai devreme a pensiilor şi mă refer la cele prin Poştă. Se vede în această perioadă diferenţa între cei care primesc pensiile pe card şi cei care primesc prin poştă, în sensul în care sunt avantajaţi cei care le primesc pe card, prin faptul că nu au expunerea de care se tem unii dintre dânşii faţă de orice posibilă contaminare. Ştiu sigur că directorul Poştei Române a luat, la solicitarea mea, toate măsurile care să ducă la o expunere cât mai redusă a pensionarilor la orice posibilă situaţie de infectare. Prin urmare, pensiile vor fi acordate la timp. Cele de pe card intră pe card aşa cum era prevăzut, cele prin poştă vor fi livrate de poştaşi şi graficul este ţinut sub o atenţie strictă de către mine şi de către directorul Poştei Române. Nu am motive să cred că vor fi întârzieri. Am cerut asigurări şi am primit că poştaşii sunt echipaţi corespunzător pentru a face livrarea în condiţii de siguranţă şi urmează să se întâmple aceste lucruri aşa cum le-am cerut", a menţionat Alexandru.
Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a anunţat, joi, că a început distribuirea pensiilor şi face demersuri pentru a finaliza achitarea acestora într-un interval cât mai scurt, înainte de Paşti, fiind stabilită o procedură de lucru specială pentru gestionarea situaţiei de la Suceava.
"Depunem toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt, indiferent de situaţia în care ne aflăm. Calendarul normal de distribuire a prestaţiilor sociale, a pensiilor, este 1 - 15 aprilie. Facem absolut tot ce ne stă în putere ca banii să ajungă la toţi pensionarii, astfel încât toată lumea să aibă bani în casă înainte de sărbătorile pascale", a spus directorul general al Poştei Române, Horia Grigorescu, într-un comunicat.
Citește și Se distribuie deja pensiile. Poșta Română anunță cum se desfășoară procesul
Potrivit sursei citate, ca urmare a instituirii măsurii de carantină în Municipiul Suceava şi în zone limitrofe, pe teritorul a opt comune (Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei), compania a stabilit o procedură de lucru pentru a asigura distribuirea prestaţiilor sociale în deplină siguranţă, atât pentru cei 61 de factori poştali responsabili de zonele menţionate, cât şi pentru beneficiarii drepturilor sociale, menţionează Poşta Română.
Astfel, deplasarea în teren a poştaşilor se va face cu mijloace mecanizate. Pe toată perioada realizării activităţii, factorii poştali vor avea asupra lor legitimaţii şi adeverinţe de la angajator, completate şi semnate. Toţi factorii poştali sunt echipaţi corespunzător, fiind protejaţi cu măşti, mănuşi şi dezinfectant şi au fost reinstruiţi să evite interacţiunea în momentul în care ajung la uşile oamenilor. Contravaloarea pensiei/mandatului se va preda, către beneficiar, pe cât posibil, în plic pe care vor fi înscrise datele beneficiarului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.