Pensiile se vor plăti în luna aprilie cu patru zile mai devreme, pentru ca beneficiarii să îşi poată face cumpărăturile de Paşte, a anunţat, vineri, ministrul Muncii, Marius Budăi.
"Pensiile se plătesc în această lună cu patru zile mai devreme, adică până la data de 11 aprilie, astfel încât părinţii şi bunicii noştri să aibă timp pentru a-şi face cumpărăturile specifice sărbătorilor pascale", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.
În același timp, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a anunțat că va devansa cu o săptămână plăţile în contul indemnizaţiilor de şomaj în contextul Sărbătorilor Pascale, peste 45.000 de beneficiari urmând să intre în posesia drepturilor băneşti înainte de 16 aprilie 2023, informează ANOFM.
"Programul de achitare a drepturilor acordate în conformitate cu legislaţia specifică sistemului asigurărilor pentru şomaj şi stimularea forţei de muncă, prin Poşta Română, se va devansa cu o săptămână. Astfel, peste 45.000 de beneficiari ai acestor plăţi vor intra în posesia drepturilor băneşti cuvenite înainte de 16 aprilie 2023. Totodată, facem precizarea că devansarea este valabilă şi pentru persoanele care îşi primesc indemnizaţia de şomaj prin virament bancar", subliniază ANOFM.
Citește și Cumpărare de vechime pentru pensie. Senatorii au spus NU. Ce se întâmplă mai departe
Camera Superioară a Parlamentului României a respins propunerea legislativă de prelungire a termenului privind cumpărarea anilor de vechime pentru pensie.
Senatorii puterii au votat împotriva acestei inițiative lansate de USR și care propunea o prelungire cu trei ani a termenului până la care persoanele interesate pot să își cumpere ani de vechime pentru pensie.
Termenul inițial, 31 august 2021, stabilit prin OUG nr. 163/2020, a fost prelungit până în 2023 în Comisia pentru muncă și protecție socială de la Camera Deputaților.
"Este o discriminare față de cei care vor să contribuie cinstit, mai ales mii de români din Diaspora ajunși acum la vârsta la care sunt bunice și bunici și vor să revină acasă pentru a-și crește nepoții, dar le-ar fi greu să se reangajeze la 60 de ani aici și, atunci, noi vrem să le dăm șansa să contribuie ei voluntar din banii agonisiți pentru micile perioade care le lipsesc, până în 2026, de-o dată sau în rate.....
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.