În mod normal, continuă el, toate datele istorice, de până în anul 2011 (anul până la care au fost valabile cărțile de muncă) ar trebui importate în sistem, iar la ele se vor adăuga, automat datele curente.
Altfel spus, explică economistul, ieși la pensie, depui doar hârtia sau transmiti online notificarea ca îndeplinești condițiile, dai datele de identificare și decizia de pensionare se generează automat.
Un astfel de sistem, subliniază Adrian Câciu, ar permite, în constructia sa, inclusiv "umplerea" sau clarificarea golurilor în muncă sau in plata contributiilor înainte ca omul sa iasă la pensie.
Citește și Recalculări de pensii. Reguli noi. Care este procedura
Dar, subliniază analistul, deocamdată nu suntem în acest caz. Deocamdată, cetățeanul trebuie să aiba grija să aibă zeci, sute de documente de pe unde a muncit și să le depună la Casa de Pensii, unde un functionar va stabili din pix cat trebuie sa primească.
Vreți să faceți digitalizare? Păi faceți digitalizare reală și nu vă mai lăudați cu sferturi de măsură. Părerea mea!, menționează, în încheiere Adrian Câciu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.