Astfel, în funcție de încadrarea în deficitul bugetar, pensiile militare ar putea fi indexate cu 2,6%, potrivit Antena3.
Această indexare a fost discutată în coaliția de guvernare, dar nu există încă o decizie în acest sens.
Luni, fostul premier Florin Cîțu spunea că deficitul asumat este 5,84 pe cash, iar investițiile ar trebui să rămână pe 7%.
Milionarul Bitcoin se plânge că a fi bogat este PLICTISITOR
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri dimineața, creșterea pensiilor și a alocațiilor.
”Decidem creșterea indemnizației sociale pentru pensionari cu 25%, de la 800 de lei la 1000 de lei, începând cu anul 2022.
De asemenea, majorăm alocația de stat și instituim acordarea de anul viitor a unei indemnizații suplimentare pentru persoanele cu dizabilități, respectiv a 13-a indemnizație. Mai exact, alocația de stat pentru copii crește la 600 de lei pentru copiii în vârstă de până la 2 ani, sau până la 3 ani în cazul celor cu dizabilități.
De asemenea, alocația de stat va crește la 243 lei pentru copiii cu vârstă între 2 și 18 ani, dar și după această vârstă pentru tinerii care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora.
Doresc să subliniez că alocația de stat se cumulează cu indemnizația lunară, cu stimulentul lunar, sau stimulentul de inserție”, sunt primele declarații ale premierului Nicolae Ciucă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.