Chiar dacă majoritatea românilor se întrebau dacă trebuie să-și mute pensia de la Pilonul II la Pilonul I, acest lucru ar putea fi remediat, în sensul în care Guvernul deja a amânat aplicarea OUG 114 iar fondurile și consultanții cer stoparea ei tot mai insistent.
Marea problemă o constituie cele 800 de milioane de euro provizioane dar și alte modificări care afectează stabilitatea.
Guvernul le-a dat timp administratorilor fondurilor de pensii private Pilon II până la data de 31 mai să decidă în Adunările Generale ale Acţionarilor să-şi majoreze capitalul social.
Virarea efectivă a suplimentului de capital social vor putea să o efectueze până la finalul anului.
„Statusul nu ne satisface aşteptările. Aşteptările erau acelea să se revină asupra deciziei şi să se calmeze situaţia. În momentul de faţă s-a venit cu mesajul următor: la 31 decembrie 2019 vom vedea care e situaţia şi vom decide încotro o apucăm” a spus Andra Cașu, partener asociat EY, care cere Guvernului să stopeze măsurile OUG.
Cât despre capitalizarea de 800 de milioane de euro, Andra Cașu spune că este un volum prea mare de bani.
”Prin urmare, este un punct prost. Aşteptăm să vedem ce se va întâmpla. Trebuie remediată situaţia urgent, nu amânat. Clar ne va afecta pe toţi, având în vedere situaţia demografică a România”, a mai spus Andra Caşu.
Citește și:Pilonul II. Fondurile private de pensii au primit o păsuire de la Guvern
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.