”Există lege în vigoare, votată în Parlament, cred că ați votat-o și dumneavoastră. Majorarea cu 40% a punctului de pensie. Guvernul din care faceți acum parte a dat această majorare doar în proporție de 14%. Cum vedeți dumneavoastră asta? Mai dați acea diferență de 26% anul acesta? La anul?”, a fost întrebat noul ministru al Finanțelor.
”...vom analiza să vedem dacă putem să ne angajăm la o creștere de pensii”, a răspuns Vîlceanu, grăbindu-se să mai spună ceva. 'Oricum, vreau să vă spun că rămân la concluzia pe care am avut-o și atunci. Nu s-a schimbat nimic. Acea lege cu majorarea pensiilor cu 40% era o lege care nu se putea aplica. Suntem atenți, suntem concentrați”, a asigurat el.
Prețul a fost unul foarte bun
În privința banilor pentru teren și case, Vîlceanu a spus că i-a avut de la părinți. „Am beneficiat de acest noroc de a avea parinţi cu o stare materială bună, Acele case sunt într-o comună din Gorj, prețul a fost unul foarte bun si nu vorbesc de sume foarte mari. La momentul acela valoarea priorietăţii era cât prețul unui apartament cu 2 camere din Bucuresti”, a ținut să mențineze ministrul Finanţelor.
Citește și Datoria publică. Ministrul Finanțelor: ”Deci, suntem în grafic”
Scumpiri: un fenomen tranzitoriu
În altă ordine de idei, el a admis că sunt scumpiri la gaze și carburanți. „Sigur ca sunt scumpiri, există la energie electrică, combustibil, gaze, materiale de constructie. E o tendinţă generală de creştere a preţurilor. Creşteri 24 la suta la energie, peste 20 la suta la gaze. Ca toată lumea şi eu resimt aceste scumpiri. Sunt convins că e un fenomen tranzitoriu”, a mai afirmat Vîlceanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.