Publicitate
Spre exemplu, ei pot solicita angajatorului deducerea parțială din impozitul pe venit a sumelor plătite sau chiar să participe la plata contribuțiilor la pensiile facultative ale salariaților lor.
Trebuie precizat că, în acest ultim caz, suma pe care angajatorul o poate vărsa în contul primelor de asigurare a unui asigurat plafonată la echivalentul în lei a 400 de euro.
Pentru ca lucrurile să fie cât mai bine înțelese, Avocatnet descrie exemplul folosit de Banca Comercială Română. Astfel, la un venit impozabil de 2.000 de lei, contribuția la pensia facultativă este de 150 de lei pe lună. Dacă plata se face prin angajator, salariatul beneficiind automat de deductibilitate fiscală a pensiei facultative, salariu net va fi mai mare cu cinci lei decât dacă nu s-ar aplica deducerea și va economisi anual 180 de lei la impozitul plătit statului.
Citește și Pensionare anticipată fără penalizări. O nouă propunere legislativă
Pe lângă aceste beneficii extrasalariale, salariații se mai pot bucura și de deducerea abonamentelor private la sănătate, tot în limita de 400 de euro pe an. Totodată, angajatorii pot suporta inclusiv costurile unor prime de asigurare sau abonamente medicale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.