”Dacă ar fi să vorbim la modul cel mai sincer, sunt foarte mulţi oameni care se pensionează, unii dintre ei la vârste destul de tinere, şi a doua zi se reangajează tot în sistemul de stat, chiar pentru unele funcţii inventate. Pe fond, poate să fie un motiv de inechitate”, a declarat la România TV, Raluca Turcan.
Raluca Turcan a rămas surprinsă să audă diferite discuții care spuneau că o persoană la 65 de ani nu mai este la fel de eficientă.
Veste EXCELENTĂ pentru românii care vor să ia un credit de la bancă
”Acest lucru ar trebui să provoace angajatorii să-şi regândească politica de resurse umane. Să presupunem că o persoană nu mai este eficientă la 65 de ani, sunt convinsă că aceeşi persoană, la 64 de ani şi jumătate, avea aceeaşi eficientă. Instituţiile nu trebie să se uite la ceas, să aştepte să trecă timpul ca să se pensineze cineva care pleacă de la premisa de a fi ineficient. Instituţiile trebuie să-şi aşeze astfel resursa umană încât să ajungă la eficienţă”, a mai declarat Turcan.
”Calitatea vieii active este sub media europeană. Noi nu suntem de acord ca guvernanţi să creştem vârsta de pensionare, ci să încercă să stimulăm rămânerea în activitatea profesională, tinzând la creşterea calităţii vieţii profesionale (…) În niciun caz nu va fi vorba despre obligativitatea pensionării la 70 de ani. Nu creşte vârsta e pensionare, însă în România intenţionă să încurajăm viaţa activă”, a mai declarat ministrul Muncii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.