Publicitate
Acest lucru este posibil prin semnarea unui contract de asigurare socială cu casa de pensii și prin plata unor sume către aceasta.
Cererea pentru încheierea unui astfel de contract se poate de acum trimite Casei de Pensii și electronic, direct din site-ul Casei Naționale de Pensii Publice.
Cumpărarea vechimii este reglementară prin OUG 163/2020, ordonanță care a intrat în vigoare în luna septembrie. Vechimea maximă care se poate cumpăra este de șase ani.
Vârsta de pensionare. O nouă decizie a deputaților. E IMPORTANT
Completarea vechimii este posibilă numai pentru cei care nu au ieșit încă la pensie.
AȘadar, persoanele care vor să cumpere vechime trebuie să transmită, prin intermediul secțiunii speciale din site-ul CNPP, pe lângă cererea completată și actul de identitate, ambele ca imagini (poze), și o serie de date de identificare, precum nume, prenume, cod numeric personal, adresa de domiciliu etc.
De asemenea, va trebui completat și câmpul “Tip solicitant” (titular, mandatar sau reprezentant legal) și se va specifica către ce casă teritorială de pensii se transmit datele. Prin același formular electronic se pot transmite venitul ce se dorește asigurat, cota contribuției de asigurări sociale, dar și cuantumul contribuției, notează avocatnet.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.