Publicitate
Totuși, trendul negativ de joi nu a fost atât de spectaculos, dar și îngrijorător, precum cel din ziua precedentă, creionându-se perspectiva revenirii pe verde. Ziua de vineri se anunță din nou tensionată: operatorii vor fi atenți la rezultatele trimestriale pe care urmează să le anunțe o serie de giganți bancaari, precum JP Morgan, Citigroup sau Wells Fargo.
Este cazul să intrăm în panică după căderea de peste 800 de puncte a indicelui Dow John și plonjonul valorilor tehnologice? Nu, dacă este să dăm crezare declarațiilor președintelui Donald Trump, care crede că este vorba de o simplă corecție a piețelor financiare, nicidecum de un crah. ”De fapt, este o corecție așteptată de multă vreme, dar sunt cu adevărat în dezcord cu ceea ce face Fed”, a spus Trump adresându-se jurnaliștilor în Pennsylvania.
Între timp, bursele europene au terminat ziua de joi într-un net recul, atingând cel mai coborât nivel din ultimele 21 de luni. Pe de altă parte, Agenția americană a energiei, EIA, a anunțat că stocurile de petrol brut ale Statelor Unite au înregistrat o creștere peste așteptări, alimentate de noul record de producție și de vânzările din rezervele strategice.
Vestea nu a trecut neobservată de burse, prețul barilului american, care evolua deja în jos înaine de publicarea acestor cifre, și-a accentuat scăderea, cedând 1,78 de dolari, ajungând la 71,39 de dolari la New York Mercantile Exchange (Nymex).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.